Quan vaig assistir a la xarrada sobre la possibilitat de vida extraterrestre, el professor Peretó va fer una afirmació que vaig guardar al meu disc dur cerebral. "Sols som capaços de detectar allò que entra dintre dels nostres models. Tal volta calga reformular la nostra naturalesa per poder descobrir noves biosferes".
I es que moltes voltes creiem poder detectar qualsevol evidència amb els nostres instruments ultra-sofisticats i sensibles, però hi han tantes variables que escapen al nostre detector que cal reformular les nostres lleis i canviar el nostre model mental.
Una prova és l'última missió de L'endeavour que transportà fins a l'estació espacial internacional el AMS (Espectròmetre magnètic Alfa). Aquesta instrumentació permetrà als investigadors explorar els rajos còsmics.
Els rajos còsmics son partícules d'alta energia presents a tot l'univers. Una de les finalitats es trobar l'origen d'aquestos. Es creu que provenen dels camps magnètics generats en estrel.les mortes. A més, estudiarà si els rajos còsmics provenen de la col.lisió de partícules de l'anomenada "matèria obscura", substància encara misteriosa que es pensa conforma el 90% de l'univers.
També s'espera trobar partícules d'Anti-Heli, partícules que es generaren durant el Big Bang.
Així doncs, podríem dir que es suma un nou recurs per poder "caracteritzar" allò que encara no coneguem al no correspondre al 100% amb les nostres lleis o models. Es a dir, l'Univers.
I aquesta meravella tecnològica i instrumental ha sigut transportada per l'Endeavour. El transbordador espacial de la NASA que sortí el passat dilluns de Florida en el que probablement siga el seu últim viatge després de 133 missions i 3 dècades.
Un sabies que per a finalitzar el post:
Sabies que...el nom de l'Endeavour és en honor al capità Cook? És el nom de la primera nau del capità James Cook, navegant, explorador i cartògraf britànic.
Doncs res, esperem resultats del nou espectròmetre. Bona nit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario