martes, 13 de julio de 2010

El dia a dia


Últimament la cosa està un poc monòtona la veritat. Finalitza't el mundial ja no hi ha eixa "obligació" de tindre que anar una volta per setmana a la ciutat. Es fa un poc pesat anar fins allà la veritat.
Cal agafar un tren, un autobús i el metro.
Aquí la forma de desplaçar-te es mitjançant una targeta de 10 viatges que vas ticant cada volta que inicies el trajecte i que et permeteix durant 1,5 hores realitzar tots els viatges i transbords que vulgues. El mapa de l'area metropolitana es divideix en 8 zones. La zona del centre correspon a la primera zona i ja la perifèria es va dividint en les successives zones.
Les targetes es poden comprar a les màquines de l'estació o en qualsevol kiosc.

Aquí els preus no son barats per al transport públic per a que vos feu una idea, un bono de deu viatges de la meva zona (5) costa uns 275 DKK que venen a ser uns 40 euros. Per tant el viatge costa 4 euros.

L'altra opció, que ja vaig comentar anteriorment, es utilitzar una bicicleta però el meu cul encara no està preparat per una palissa com eixa, uns 50 min en bici.

Un altra cosa que encara no he comentat es el tema del temps. Aquí últimament està un poc loco. Ja son dues setmanes de més de 30º i com aquí ixes temperatures no les tasten molt, doncs no tenen aire acondicionat. Conclusió, ens morim a l'oficina i laboratoris.
Com es pot vore a la foto igual fa calor que de repent es gira l'aire i ens deixa tormentes com aquesta. Es un poc desesperant la veritat però poc a poc et vas acostumant.

També volia xarrar sobre les menjades. El sistema de menjades que segueixen aci es com a la resta d'Europa (comence a pensar que els raros som nosaltres). El desdejuni es un dels plats forts. Normalment es fan una tostada de pa, d'aquest que ja e comentat en un altre post, que du llavoretes, pipes, etc. amb una llesca de formatge i de pernil.
Una cosa que tenen aquí per desdejunar que la veritat es que m'agrada molt son uns batuts de yoghurt amb fruites (fresa, vainilla, fruites del bosc, pinya, mango) ja venen preparats i amb muesli està molt bo.
Cap a les 11:30 es dina; Normalment una ensalada variada, però variada, variada i no lo que tenim a espanya amb un segon plat amb una mica de carn o peix. També hi han una especie de tostades del famós pa del que sempre parle que duen damunt un poc de mantequilla, cogombre i salmó. Estan molt bons !!!
Cap a les 15:00 ens fem una peça de fruita i ja el sopar es sobre les 19:00-19:30 que sol ser prou lleuger la veritat. En el meu cas carn torrada amb una mica de cogombre o verdures.
Es curiós però nosaltres que tenim més fruita i verdures fresques que ells, en mengem prou menys. Duc aquí tres setmanes i crec que e menjat més bajoca crua i bollida que en tot l'any !!!!

A vore si em passa algo emocionant i vos conte per que la veritat es que últimament no fem molta cosa.

7 comentarios:

  1. Ànim, que ja es prou emocionant i interesant estar a un altre pais amb una cultura tan diferent. Bessets. Per cert, com va el projecte?

    ResponderEliminar
  2. Aupaaaaaaaa.
    Com va l'asunt?
    Per açi seguim amb interes les teves experiencies.
    Un patonet.

    ResponderEliminar
  3. Tinc pendent una entrada sobre el projecte...jejeje però ixa la tinc que agafar en ganes per poder explicar-ho en poques linies i no avorrir a ningú.jajaja

    De moment el duc molt bé falten saber els resultats.

    Paco.

    ResponderEliminar
  4. No cal dir que quan tornes ens tens que portar una mica d'eixe pà tant popular al blog. jeje.
    Ale moreno, ànim i ves amb compte no et derretisques.

    Un beseeeet!

    P.D. Amunt Zeolites!

    ResponderEliminar
  5. No se si el comentari anterior la publicat. aço de vegades me supera, pero poc a poc me faré amb ell.

    ResponderEliminar
  6. Esvidentemente, el comentari bó no a eixit. Bo, te deia, que açi les coses son mes o menys com ahí, calor, tormentes estiguenques i poc més. Enviamos foticos per vore món. Besets de ta mare

    ResponderEliminar
  7. A l'espera de notícies.
    Un beset. Què vaja bé!

    ResponderEliminar