martes, 27 de julio de 2010

Quan les llaunes valen el seu pes en or.



Escric quasi per vergonya per que veure que l'última entrada es del dia 13 es de pena capital.

El fet de que haja baixat el nombre d'entrades es degut a que les ultimes setmanes estan sent prou rutinàries. A la feina tot va més o menys igual. Després de fer el gros de la síntesi ara toca esperar resultats i en una empresa com aquesta amb un bon grapat de treballadors i treballadores les mostres s'acumulen. Per a que vos feu una idea, en un dels tests de caracterització, anomenat ICP, m'han donat de data limit el 28 d'agost.
Per tant, ara em dedique a redactar l'introducció de la memòria final i ja que estem doncs estudiar un poc.
En aquests temps morts sempre es tiren en falta xicotets detalls que passem per alt en el nostre dia a dia en casa. Com per exemple no poder sintonitzar les emissores de ràdio preferides per el fet d'estar fora del territori espanyol. Curiós i moltes voltes irritant. A més llegir el periòdic es complicat ja que la majoria sols et mostren alguns titulars i si vols seguir llegint més et toca subscriure't.

El cap de setmana vam anar a la ciutat a fer turisme com toca. Es a dir, tot el dia rodant amb bicicleta per els carrers de Kobenhavn. Vam visitar el castell (prou semblant al de Pamplona), la zona portuària, el palau reial, el port de Nyhavn, El parc d'atraccions del Tivoli (aquest sols per fora pq cal pagar entrada), L'ajuntament i vam fer una passejada per els carrers cèntrics.

Fent marxa turística hi han coses que et criden l'atenció. Per exemple a Kobenhavn pràcticament ningú fuma. Pots entrar a qualsevol bar, pub, discoteca, etc, etc...i sortir tranquil·lament amb la roba impol·luta de fums i tot siga dit, es de agraïr.
A més, em crida l'atenció que aquí no hi han cables, es a dir, aquests típic cables de llum i telèfon no els veus per cap lloc sinó que van baix terra. Les faroles no son com les nostres de pal. Sinó que hi han uns cables que creuen els carrers i queden sostingudes just al mig.

A aquestes altures tal volta encara vos pregunteu el per que del títol de l'entrada. Doncs bé, es degut a que aquí el retornar les llaunes es premia, per dir-ho d'alguna manera. Aquí si tornes a la tenda les llaunes de beguda (cervesa o refrescs) et donen un kronen i vulgues o no un kronen rere kronen fa paper !!!!
Passa el mateix amb les botelles de plàstic i el vidre. Encara que en el cas del vidre si que pagues el sobre-cost del recipient per tant es com si et tornaren el preu.
Degut a aquest fet existeix tot un "negoci" al seu voltant. Es normal trobar-te amb gent, amb pocs recursos, rebuscant per les papereres o per el terra llaunes de beguda, vidre o plàstic per a retornar. I hi ha que vorel's !!!! van carregats amb sacs plens !!!


P.D. La sirenita es troba a Shanghai (així està ben escrit pare?) i per tant en el seu lloc han ficat una pantalla que emet 24 hores des d'allí. Curiós, no?
------------------------------------------------------------------------------------------------
Fotos:
1) Es del port, en aquesta part es troben la majoria de creuers, nosaltres vam veure 3. Al meu costat no està la sirenita es el seu germà perjudicat. Jajaja (foto quasi inèdita, ningu sap que està ahí).
2) Es la meva oficina.
3) el port de Nyhavn, entra cap a la ciutat. Les cases estan pintades de colors. Es molt bonic i la gent es senta a la vora per a prendre cerveses i xarrar. També hi han músics que toquen jazz.
4) la famosa pantalla amb la "little mermaid"...

4 comentarios:

  1. ja era hora bonico!!!

    ResponderEliminar
  2. Paco! en un carrer perpendicular al port de Nyhavn hi ha un cafe bastant curios! Vaig anotar la direccio quan vaig estar per a que anares, jejeje!! crec que es Lille Strandstraede (o algo aixi). Es de 1940 i quan vaig estar estava ple de persones majors en plan bohemios, artistes, escriptors... molt curios!!jajaja!! A mes estaven bevent el seu vinet/cervesa, fumant i xarrant al voltant d'una taula, en plan col.loqui (evidentment no entenia el que deien!)

    Te recomane que vages nomes per veure l'ambient.

    PD: si demanes un cafe(15 DKK)possiblement et donen un tenedor per a remenejar-lo!!! almenys a mi me'l van donar, jejeje!!

    un beset!

    Gloria

    ResponderEliminar
  3. Pacooooo!
    Com et va??
    el blog s'ha desunflat eeeeeh

    un beset

    ResponderEliminar
  4. q nivell d'escritori, no?

    alexks

    ResponderEliminar