lunes, 28 de junio de 2010

Sankt HansAvui volia comentar un poc el St Joan de Dinamarca o com col.loquialment i diuen Sankt Hans ( el de tota la vida).

Per ací també es celebra sant Joan i clar com la mar està a 16º (no meu invente, el meu company rus meu ha dit hui) pues prefereixen marxar als parcs a fer festa. No està permeti't fer foc als parcs i per tant les autoritats el que fan es preparar una gran foguera i tots som partíceps d'ella.

No penseu que ací tenen per costum botar la foguera i demanar desitjos, ací com son Víkings el que fan es bàsicament cremar una bruixa..si,si...ixa bruixa que es veu a la foto del dia es la que van ficar en tot lo alt per a desprès cremar-la.

Ells basen la festa en un antic ritual que conta que en la antigor (quan nosaltres supose que érem un ibers) quan arribava el solstici d'estiu ficaven en una pira a les bruixes i estes abans de cremar-se pegaven a fugir cap a Alemanya.

No es sol menjar res especial eixe dia sols els xiquets canten cançons tradicionals que òbviament encara no entenc.
El nostre menú? Doncs va ser frankfurts amb tomates i pebreres torrades...formatge per a untar amb all, olives negres i de postre un meló d'alger (molt bo).

No hay comentarios:

Publicar un comentario