miércoles, 7 de julio de 2010

Una xicoteta festa


Ja veig que vos aneu animant a comentar els posts, gràcies !!!! sempre va bé saber que algú et llig.

Avui volia comentar el que fou la meva primera festa en Dinamarca. No penseu ni que vaig anar a un bar o un pub o una discoteca. Es tracta d'una festa en casa d'un company de feina.

Es prou comú el reunir-se gent a les cases i fer allí la xarrà, beure i menjar alguna cosa. Hi ha que pensar que als bars no es pot gaudir de la companyia i a més es car sortir de marxa (sols per entrar a un lloc ja et cobren com a mínim 3 euros i sense consumició).

La festa en qüestió la va organitzar una companya que marxa de vacances al seu país, Rússia, i volia despedir-se de nosaltres.

Hi ha tot un ritual al voltant. Vam arribar i l'amfitrió ens va rebre a la porta per tal de convidar-nos a passar, saludar-nos i advertir-nos de que a casa seva hi ha traure's les sabates abans d'entrar.
Tot seguit ens va acompanyar a la cuina on havia preparat tota mena de menjars. Ensalada de cranc, coca d'alberginia, coca d'espinacs, tomaques farcides de formatge, ou i allets. Al forn tenia una safata de natxos. Tot era en plan buffet, agafaves un plat et servies el que volies i ella et servia la beguda i ja després marxàvem al saló on estaven la resta, en total uns 11.

Com tota festa que s'aprecie tenia música, sonava allà a lo lluny un disc d'èxits d'ABBA i hi ha que dir que no es permetia fumar. Es curiós per des de que estic ací encara no he notat el que es que la roba es "tufe" de fum.
Després del "picoteo" vam seguir xarrant, rient i bevent fins que vam decidir que tocava ja beure Vodka.
El Vodka no es el que moltes voltes pensem nosaltres, una beguda blanca d'alta graduació que es mescla amb fanta de llima. El vodka per a ells i països adjacents es tot un fenomen social. Es beu gelat i assoles. En gots un poc més grans de xupito. Les instruccions d'ús son les següents:

1-S'exala la major quantitat possible d'aire.
2-Es beu TOT el gotet de trago.
3- Es torna a exhalar la major quantitat d'aire possible.
4- Es menja alguna cosa, normalment un "pepinillo".

D'aquesta manera t'evites mals de cap al dia següent. I tinc que dir que així es.

Una cosa que em va cridar molt l'atenció de les cases daneses es que es tracta d'edificis centenaris en molts casos. Degut a açò, molts d'ells estan dissenyats per a que no tinguen bany ja que antigament el bany era el "corral" que les finques podien tindre en la planta baixa. Diguem que una garita.
Açó provoca que conforme es reformen els edificis i es vagen instal.lant banys, aquests no tinguen una ubicació adequada ja que no estava pensat tindre que ficar una habitació d'aquest tipus, i el que passa es que aquí els banys poden fer perfectament 2m2 com a molt.

Per tant, crec que a Copenhague perfectament pots sentarte a plantar un pi, mentre et rentes les dents i et dutxes. Ja que no hi ha plat de dutxa. Sols un desaigüe just al centre de l'habitació.

5 comentarios:

  1. bebent el vodkad'eixa forma t'evitarás el mal de cap però el mal de panxa de la fartà no t'el lleva ningú!!!!

    ResponderEliminar
  2. Ey!!!! però fiqueu el nom quan comenteu

    ResponderEliminar
  3. i tu per q no el fiques???

    ResponderEliminar
  4. Bueno veig q t'heu passes b, jeje. Ves fent-me un lloquet! X cert, he estat a punt d'anar a la final del Mundial x culpa d'Álvaro, jaja. Ja te contarem.

    alexks

    ResponderEliminar
  5. joder macho no te podras quejar, solamente faltaba un duro y a jugar

    Samuel

    ResponderEliminar